GEROfit Rex pregradna cev ščiti cevi pitne vode pred onesnaženimi površinami


Polietilen (PE) je material, ki se uspešno uporablja že več kot 50 let v vodovodnih omrežjih. PE cevi, še nikoli niso bile tako varne kot so danes, še nikoli doslej, ni bila kakovost pitne vode tako visoka.
Okolje je vse bolj obremenjeno in onesnaženo, zato je precejšnja nevarnost onesnaženja pitne vode s škodljivimi snovmi.  Kemične snovi lahko pronicajo skozi stene cevi in vplivajo na onesnaženost pitne vode.

Predvsem so nevarna območja industrijska področja, bencinske črpalke, bližina odlagališč, prometna področja, kmetijska zemljišča v uporabi (nevarnost: prekomerno gnojenje, škropljenje), pokopališča, poplavna območja, območja podtalnice,…

Proizvajalec Gerodur je zato razvil pregradno cev ki temelji na dokazani edinstveni tehnologiji večstopenjskega iztiska za PE-tlačne cevi s funkcionalno strukturo plasti – GEROfit. Še več - ključna plast na osnovi kovinskega materiala omogoča, da dobimo gostoto difuzije, ki odpre razširjeno področje uporabe v primerjavi s konvencionalnimi plastičnimi cevmi.

Struktura cevi: Preizkušeno PE 100-RC cev, ki je bila dosežena z najnovejšim odpornim materialom proti razpokam 1) tvori osnovo strukture cevi. Cev je popolnoma prekrita z inteligentnim, kovinsko/polimernim večslojnim filmom 2). Med proizvodnim procesom so posamezne plasti spojene tako, da dobimo homogeno slojno zvezo. Na zunanji strani cevi je samo zaščitna plast – “plašč” na cevi 3). Material je zelo odporen proti obrabi “plašča” na zunanji strani cevi in nudi izjemno zaščito pred praskami in zarezami. Tako je GEROfit REX prav tako uporaben v vseh jarkih (metode brez izkopa polaganja).

 

gerofit-rex-pregradna-cev-sciti-cevi-pitne-vode-pred-onesnazenimi-povrsinami